Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа, нокаутирайки съперника в

...
Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа, нокаутирайки съперника в
Коментари Харесай

Олександър Усик нокаутира претендента Дюбоа и запази титлите си в тежката категория

Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа, нокаутирайки противника в деветия рунд.По този метод той резервира поясите на WBO, IBF и WBA, които прди това отбрани против Антъни Джошуа. Мачът се състоя нощес в зала " Тачински Арена " в полския град Вроцлав, заяви БГНЕС.

Но Усик трябваше да се активизира в мача си с Дюбоа, откакто получи удар, който съдията на срещата окачестви като нанесен под пояса. Украинският първенец контролираше събитията при започване на конфликта, миксирайки играта си, с цел да хваща неопитен британеца и да печели откриващите рундове. Но мачът закупи по-различна тенденция в петия рунд, когато Дюбоа удари по-ниско Усик, а реферът отсъди обстановката като несъзнателен удар под пояса. Украинецът получи цялостни пет минути, с цел да се възвърне, само че явно изпитваше сериозен дискомфорт.

Дюбоа може и да не получи нокдаун за дейностите си, само че при подновяването на багра продължи с офанзивите в тялото на първенеца. Усик бе ранен, само че откри себе си още веднъж и удари британеца със ужасно ляво кроше. Последваха бързи комбинации, като ударите попаднаха високо по главата на Дюбоа и той в последна сметка бе свален на пода в края на осмия рунд. В деветия, успеха на Усик бе узаконена, откакто Дюбоа падна на коляно и съдията приключи мача.

„ Посвещавам този пердах на Украйна и на ВСУ! “ – сподели след мача Усик, представен от Униан.

" Чувствам се добре. Благодаря на екипа ми, фамилията ми, моите деца. Признателен съм на страната ми и цялата украинска войска. Благодаря Ви толкоз доста. Боксът е тежък спорт, само че аз съм популярен. Това е боксът, обичам го. Уважавам противника ми, само че това е бокс, а не балет. Това е спорт за крале. " - показа украинският боксьор.

Усик, който реализира баланс 21-0 (14 с нокаут), има три от четирите колана в тежка категория и към този момент е насочил фокуса си върху последния - този на WBC, който е владеене на Тайсън Фюри.

" Готов съм. В идващия си мач съм подготвен за мач с Тайсън Фюри. Нямам самообладание да видя децата си, да се върна вкъщи. Липсва ми моето семейство. Тренирам от години, малко съм изтощен. Сега ще си умря, ще се наспя и ще се наям. Ще пийна газирана вода. " - сподели още първенецът.

Дюбоа, който сподели на какво е кадърен, само че в последна сметка загуби за повторно в професионалната си кариера след провалянето от Джо Джойс през 2020 и е към този момент с баланс 19-2 (18 с нокаут), настоя, че не е блъснал под пояса Усик, а вместо това е трябвало да получи нокдаун, или даже нокаут, поради това какъв брой дълго време противникът му не е могъл да продължи срещата. " Не считам, че това бе удар под пояса. Лишиха ме от победа. Това бе триумф довечера. Но аз ще се върна. " - съобщи британецът след срещата. От екипа му към този момент оповестиха, че ще апелират случилото се в петия рунд, настоявайки, че реферът е направил неточност, като е дал близо четири минути на Усик да се възвърне след получения удар. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР