Окупираната от руските войски Запорожка атомна електроцентрала през целия вчерашен

...
Окупираната от руските войски Запорожка атомна електроцентрала през целия вчерашен
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново на ръба на катастрофа

Окупираната от съветските войски Запорожка атомна електроцентрала през целия вчерашен ден се намираше на ръба на блекаута, съобщи Униан.

" На 26 ноември 2023 година в 10:30 ч., вследствие на късо съединяване на към 100 км северно от окупираната от руснаците Запорожка АЕЦ се изключи последната (четвърта) линия за връзка с енергийната система на Украйна – " Днепровската ". Трите други линии бяха развалени по-рано по време на обстрелите. " – се споделя в известие на украинската национална компания " Енергоатом ".

На собствен ред от МААЕ оповестиха, че в този сериозен интервал централата е получавала външно зареждане от единствената налична аварийна линия от 330 кВ. Освен това е записано отчасти спиране на зареждането на енергоблок №4 с автоматизирано включване на дизел-генератор, който е бил изключен ръчно 10 минути по-късно.

От " Енергоатом " показват, че това демонстрира проблеми с електрозахранването на нуклеарната апаратура.

" Украинските експерти съумяха да завършат ремонта на развалената линия от 750 кВ в 20:52. До това време Запорожката АЕЦ съвсем през целия ден се намираше на ръба на следващ блекаут при положение на спиране на аварийна линия от 330 кВ. " – прецизират енергетиците.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР