Окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна е загубила

...
Окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна е загубила
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ пак остана без външно електрозахранване

Окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна е изгубила цялото си външно електрозахранване за повторно в границите на пет дни. Това заяви генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, представен от " Ройтерс ".
Той уточни, че сега аварийните дизелови генератори на централата обезпечават електричество за нейните функционалности за ядрена сигурност и сигурност
Предишното спиране на тока се случи в събота, докато обстрелът към АЕЦ-а продължаваше.
МААЕ неведнъж призоваваше за зона за сигурност към оборудването. Последният настоящ реактор на централата беше изключен през септември заради повтарящите се офанзиви. Местната съветска администрация отхвърли опцията за наново стартиране на енергийните блокове на централата все още.
Междувременно украинската държавна нуклеарна енергийна компания  " Енергоатом " упрекна Русия, че не е разрешила на неин ескорт от транспортни средства, пренасящи дизелово гориво, да доближи до Запорожката АЕЦ, откакто тя остана без електричество.По информация на " Енергоатом " е имало съветски ракетен удар по централата.
" Енергоатом " приготви и изпрати следващата партида дизелово гориво в Запорожката атомна централа. Въпреки това към 10.00 часа локално време съветската страна не разрешава прекосяването на конвоя от транспортни средства ", оповестяват от компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР