Октомври обикновено е месецът, в който се сещаме да се

...
Октомври обикновено е месецът, в който се сещаме да се
Коментари Харесай

Октомври е – да се погрижим за здравето си

Октомври нормално е месецът, в който се сещаме да се погрижим за здравето си и подхващаме стъпки за към предварителна защита. В изискванията на COVID-19 въпросът е по-актуален отвсякога. И разумно – предварителната защита ще бъде център на полемика в доста събития, които предстоят за здравния бранш при започване на октомври. Те ще бъдат част от съпътстващата стратегия на профилираното ревю в Интер Експо Център от 7 до 9 октомври.

„ Не отлагай лекуването си “ е надписът, под който на 8 октомври ще се организира събитие онлайн, в което знакови български медици ще показват гледната си точка болесттите в интервала на пандемия. „ Не отлагай лекуването си “ се провежда от най-голямата здравна платформа в България CredoWeb, в партньорство с Български лекарски съюз, и Интер Експо Център. „ Всички нужни здравни ограничения, планувани от управляващите в изискванията на обстановка с COVID-19, ще бъдат подхванати “, разясняват уредниците на ревюто. Интересен факт е, че точно с форума, отдаден на медицината и денталния бранш, се рестартира изложбената промишленост у нас за 2020г.

Лекарят и неговата задача

В особено обособената семинарна зала на ще се съберат експерти по Кардиология, Ендокринология, Гастроентерология, Дерматология, Урология, Пулмология, АГ и инвитро. Специалистите ще опишат по какъв начин страхът, стресът и усложнената връзка с лечебните заведения са повлияли на сърдечно-съдовите болести, за какво диабетиците са по-застрашени и какви ограничения да вземат, измененията в урологичната патология и кожните болести през последните месеци. Особено място ще бъде отделено на бъдещите майки. Основен е и акцентът върху зъболечението.

Сред лекторите ще бъдат водещи имена, измежду които: проф. Иво Петров (Кардиология), доктор Александър Симидчиев (Пулмология), акад. проф. Ивона Даскалова (Ендокринология), проф. Борислав Владимиров (Гастроентерология), доктор Емира Павлова (Дерматология), проф. Таня Тимева (АГ и репродуктивна медицина), доктор Живко Сиромахов (Урология). Зъболекарската колегия ще бъде показана от доктор Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз. Лекторите ще спрат вниманието ни върху задачата на лекаря и поддръжката, която оказва той на пациента в сериозни моменти.

Превенция против диабета и устройства, спасяващи живот

Пътувайки със аероплан, може би сте забелязали, че на множеството летища по света на избрани места са ситуирани компактни кутии в оранжев или зелен цвят. Всъщност това са външни автоматизирани дефибрилатори. Устройствата, които могат да спасят човешки живот, ще бъдат демонстрирани онлайн от Българския червен кръст. Ще разберем по какъв начин работи устройството и по какъв начин да го използваме.

На дневен ред ще бъде и предварителната защита против диабета. Национално съдружие Диабет ще показа онлайн и офлайн стратегия с групи за взаимопомощ “Отслабвай смело”. С тях ще работи екип от ендокринолозите и психолозите доктор Златина Рункова, доктор Ангелина Михайлова, Емо Крумов и Даниел Троев. Ива Лазарова ще показа практиката " Здраве посредством танц ".

За първи път у нас ще бъдат показани датчици за кръвна захар. Демонстрирани ще бъдат глюкомери с телемедицина, а от сдружението дават обещание да конфигурират приложенията им и да покажат по какъв начин се изпращат емпирични и оценени данни на лекаря по телефона. Всеки искащ ще може да мери равнището на кръвната си захар, кръвното налягане, както и риска за предсърдно мъждене.

Към експертите е ориентиран интензивният курс по ендодонтско лекуване в четири равнища. На 8-и октомври присъстващите ще се потопят в тематиката за нехирургичното лекуване на коренови канали. Водещи на практико-демонстрационна част ще бъдат доктор Анатоли Атанасов и доктор Милен Димитров. 9-и октомври е предназначен на триизмерната обтурация на коренови канали.

Паралелно с всичко дотук, в залите на Интер Експо Център ще можем да присъстваме на доста фирмени презентации и демонстрации. Мегамед ще показа уреди, гарантиращи хигиената във здравните заведения. Сред новаторските оферти са машини за обуване на калцуни с термосвиваемо фолио и консумативи за дезинфекция. Вибро Фит ще ни направи очевидци на уреди за вибро фитнес и терапия.

Като част от ревю БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съпътсващите събития ще се проведат съгласно всички нужни здравни ограничения, планувани от управляващите, разясняват уредниците. Изложението е първото, което се възползва от новата платформа на Интер Експо Център за огромни събития. Какво още ни чака, можем да открием на bulmedica.bg .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР