Оксфордският университет набира доброволци, които умишлено да се изложат на

...
Оксфордският университет набира доброволци, които умишлено да се изложат на
Коментари Харесай

Оксфордският университет набира доброволци да се изложат на Ковид-19

Оксфордският университет набира доброволци, които съзнателно да се изложат на новия ковид в името на науката, съобщи Ройтерс.

Британски учени организират първия в света сходен медицински опит с Ковид-19, за който са получили категорично позволение. Те се надяват резултатите от него да оказват помощ за създаването на по-добри и ефикасни ваксини.

Проектът стартира през април м.г. В момента към момента се организира първата му фаза, чиято цел е да се откри какъв брой време е належащо на вируса, с цел да провокира зараза. Във втория стадий пък би трябвало да се дефинира имунният отговор, нужен с цел да го отблъсне, се споделя в известие, публикувано от Оксфордския университет, предава Българска телеграфна агенция.

Учените са покрай откриването на най-слабата допустима вирусна зараза, при която към половината от изложените на нея хора боледуват безсимтомно или леко.

След това експертите възнамеряват да изложат доброволци - всички би трябвало или да се преболедували преди този момент, или да са имунизирани, до това количество от вируса от истинския вид, с цел да дефинират равнището на антитела или имунните Т-клетки, нужни за попречване на зараза.

" Това е имунният отговор, който ни би трябвало, с цел да можем да го предизвикаме с нова ваксина ", изяснява Хелън Макшейн, професор в Оксфордския университет и водещ академик на проучването.

Резултатите ще оказват помощ за основаването на бъдеща ваксина доста по-бързо и по-ефективно, се споделя в публикуваното известие.

От десетилетия откриватели създават нови лекувания против инфекциозни заболявания, проследявайки реакциите на доброволци. За първи път обаче се прави сходно изследване с Ковид-19.

Недостатък е рискът от разболяване на участниците, заразили се с инфекцията, само че университетът ползва защитни ограничения. Доброволците би трябвало да са здрави и на възраст сред 18 година и 30 година Те ще бъдат сложени под карантина за най-малко седемнадесет дни, а всеки, който прояви признаци, ще бъде подложен на терапия с лекарство с моноклонални антитела на компанията " Редженерон ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР