Филипините са сред най-засегнатите от горещините в Югоизточна Азия. Интензивните

...
Филипините са сред най-засегнатите от горещините в Югоизточна Азия. Интензивните
Коментари Харесай

Заради гореща вълна: Във Филипините затвориха училищата за два дни

Филипините са измежду най-засегнатите от горещините в Югоизточна Азия. Интензивните тропически летни горещини се утежняват от влажността на въздуха. Топлото време визира всички. Министерството на образованието в страната подреди на учениците да прибягнат до домашно образование заради рекордно високите температури и стачката на градския превоз. Шофьорите стачкуват против държавната стратегия, която цели да отстрани старите пътнически маршрутки от улиците. Занятията на място в учебните заведения провокират опасения за дефицит на вода, спиране на електрозахранването и вреди върху земеделските култури. 

 
Особено за учениците от началните класове е доста мъчно да се оправят с тези температури.
Рейнора Викторио Лауренсиано, шеф на начално учебно заведение " Хусто Лукбан "

Големи тълпи от хора потърсиха облекчение в комерсиалните центрове в столицата Манила. Там температурите достигнаха близо 39 градуса по Целзий надминавайки подложен преди десетилетия връх. 

Най-малко 34 души са се разболели от мощните горещини във Филипините тази година, а шестима са умряли. Министерството на опазването на здравето предизвести за евентуално животозастрашаващи топлинни удари и помоли жителите да останат на закрито от 10 до 16 ч. Препоръчително е хората да употребяват шапки и чадъри навън.

Метеоролози чакат топлото време да продължи още един месец до началото на дъждовния сезон. Според климатолозите по-голямата част от рекордните горещини се дължат на провокираното от индивида изменение на климата и от излъчванията на въглероден диоксид и метан при изгарянето на въглища, петрол и природен газ. Учените настояват, че затоплянето на въздуха и водата прави смъртоносните горещи талази, наводненията, сушите, бурите и горските пожари по-интензивни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР