Окръжният съд във Варна остави в ареста шофьора, отнел живота

...
Окръжният съд във Варна остави в ареста шофьора, отнел живота
Коментари Харесай

Шофьорът, отнел живота на балетиста Мартин Чикалов, остава в ареста

Окръжният съд във Варна остави в ареста водача, лишил живота на балетиста от операта Мартин Чикалов. След злополуката стана ясно, че 25-годишният Петър Здравков е карал без брошура в продължение на най-малко 8 години.

Трагичният случай провокира митинги, които ще продължат и през днешния ден. Приятелите на Мартин упорстват за сурово наказване за причинителя.

Снимка: btvnovinite.bg

Трагичният случай във Варна възмути хиляди хора, които се придвижват с колела.

Сред тях е и Радостина Петрова от Сдружение „ Велоеволюция”, която признава, че ежедневно изпада в рискови обстановки. „ Винаги има единици, които надвишават скоростта, които вършат внезапни маневри и ни заплашват.Тогава се постанова аз да вземам решение какво да върша, тъй като нямам знаци, тъй като нямам място за мен в инфраструктурата, тъй като нямам видимост. Как да се усещам безвредно навсякъде”, пита тя.
Протестно шествие във Варна поради гибелта на 39-годишния балетист (ОБЗОР) Извършителят на злополуката е в ареста, в никакъв случай не е имал шофьорска брошура
С протестен „ поход за живот” Радостина и велосипедисти ще почетат паметта на починалия Мартин, затрит от водача без брошура. Те ще призоват за строги санкции за тези, които нарушават разпоредбите на пътя.
Шофьорът, който блъсна и умъртви балетист във Варна, се е предал в полицията Водачът избяга след случая, а колата е била изоставена на 200 м от мястото на злополуката
Според протестиращите Законът за придвижване по пътищата не оказва помощ за сигурността на колоездачите. Затова са нужни съществени промени. „ Имаме един фронт, на който умират хора – един по един всеки ден. Ние желаеме да знаем какво става на този фронт”, уточни Радостина.
След гибелта на Мартин: Велосипедисти излизат на митинг и в София Велопоходът стартира от 17:30 ч. от Министерския съвет и ще завърши пред Министерство на вътрешните работи
„ Ние желаеме да живеем. Не е въпросът за някакъв комфорт, просто желаеме да оцелеем”, безапелационен беше и колоездачът Ивайло Александров.

Походът ще стартира в 17:30 ч. от Министерския съвет и ще продължи до Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР