Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бащата на кмета на Омуртаг

Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение " задържане под стража ", във връзка с Хасан Хасанов - татко на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Двамата бяха арестувани по обвиняване за управление и присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана с длъжностни закононарушения. Ешреф Ешрефов към момента е в болница, откакто получи инфаркт по време на задържането си.

Делото през днешния ден стартира с провал, защото юристът на Хасанов изиска спиране, тъй като не съумял да се запознае с документи към делото. Заседанието при закрити врата поради съществуване на класифицирана информация. До решението се стигна след четири часа.

Съдът смята, че показаните медицински документи от отбраната на Хасан Хасанов (за хипертония и захарен диабет) не дават съображение да се смята, че обвиненият не може да бъде оставен в ареста.

Като е взел поради извънредно високата социална заплаха на действието и опцията обвиненият да се укрие или извърши друго закононарушение съдът в Търговище постанови мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Хасан Хасанов.

Определението на Окръжния съд в Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна. При обжалване делото е планувано за 5 март 2024 година, вторник.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР