Окръжният съд в Сливен остави в ареста Д.Д., обвинен за

...
Окръжният съд в Сливен остави в ареста Д.Д., обвинен за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в Нова Загора

Окръжният съд в Сливен остави в ареста Д.Д., упрекнат за съзнателно ликвидиране на 52-годишния Б.З. от Нова Загора. Искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 44-годишния Д.Д. бе импортирано от Окръжната прокуратура.

Тежкото закононарушение бе осъществено на 27 октомври към 1 часа поради направена забележка от Б.З. към пияния причинител да не приказва на всеослушание и да не подвига звук. Д.Д. извадил нож и му нанесъл три прободни рани в горната част на тялото. Нараняванията са били съдбовни. Пострадалият умрял пред очите на щерка си и брачната половинка си – арбитър в Районния съд в града.

В правосъдна зала Д.Д. бе представляван от длъжностен бранител. Версията на обвинения бе, че бил провокиран и изискал домакински арест. Съдът обаче го задържа под стража с претекста, че е налице обосновано съмнение, че той е направил тежкото закононарушението и има действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Тежкото съзнателно закононарушение, в което е упрекнат, е с извънредно висока степен на социална заплаха, оповестиха от Окръжната прокуратура. Законът планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост. 

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Апелативния съд в Бургас.

Срещу Д.Д. се води още едно досъдебно произвеждане за това, че на 21 октомври нападнал и ранил с нож 23-годишен мъж, също от Нова Загора. Назначена е инспекция за работата на полицията по този случай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР