Окръжният съд в Шумен призна за виновни машинистите на влаковата

...
Окръжният съд в Шумен призна за виновни машинистите на влаковата
Коментари Харесай

Предстои обжалване на раздадените присъди

Окръжният съд в Шумен призна за отговорни машинистите на влаковата комбинация, аварирала в село Хитрино на 10 декември 2016 година

Машинистът на влака получи присъда от 15 години в затвор, а помощникът му – 10 години. При случая починаха 7 души, а десетки бяха ранени.

Освен наказванията, съдът разгласи и повода за злополуката – високата скорост, с която влакът е навлязъл в селото – съвсем двойно над разрешената от 40 км/ч.

За „ Тази заран “ поданици на Хитрино описаха, че контузията след случая към момента участва и не е единствено физическа, само че и психическа.

Местните се сплотяват към позицията, че причина за злополуката е високата скорост и безотговорността на машинистите.

След гърмежа, беше пъкъл – цялата улица гореше “, напомни си Цвятко Цветков, който губи къщата си при случая.

Адвокатът на потърпевшите Николай Димитров е удовлетворен, че има неоправдателна присъда, само че не е склонен с размера им. По думите му ще се апелира и търси оптимално наказване.

Адв. Димитров посочи, че машинистите и компанията, която ги покровителства, са изгубили скъпо време и запас, с цел да се опитат да вкарат неистини в правосъдния развой благодарение на държавни органи, работещи в техен интерес.

А упованията на зам.-кметът на Хитрино Ахмед Ахмед са селото да бъде възобновено до края на годината. По думите му след привършване на ремонтните действия, плануваните планове ще могат да бъдат осъществени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР