Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров,

...
Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров,
Коментари Харесай

Тръгва делото за убийството на Виктория Маринова


Окръжният съд в Русе ще гледа делото против Северин Красимиров, упрекнат за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според роднините най-справедливото наказване за обвинения би бил доживотният затвор.

Защитата изиска гледане по процедурата на съкратеното правосъдно произвеждане. Именно това ще се реши през днешния ден. Ако съдът го позволи, това ще значи, че наказването на обвинения ще бъде понижено.

Обвинението към Красимиров е за три престъпления- блудничество, обезчестяване и ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод.

Според Румен Максимов, който е родственик на Маринова опцията за правосъдно произвеждане би трябвало да бъде изключена за причинителите на изключително тежки закононарушения. Той моли към депутатите да плануват смяната.

30-годишната Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018, а тялото и беше намерено в крайдунавска алея в Русе. Обвинителният акт беше импортиран през март тази година, откакто Северин Красимиров беше екстрадиран от Германия.

Досъдебното произвеждане продължи повече от пет месеца. Десетки експертизи бяха направени. Една от тях по безспорен метод потвърждава, че Северин Красимиров има форма на умствена назадничавост, само че е вменяем и може да носи отговорност за дейностите си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР