Окръжният съд в Разград потвърди определената от Районния съд в

...
Окръжният съд в Разград потвърди определената от Районния съд в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста нелегално пребиваващ у нас сириец, задържан с канабис


Окръжният съд в Разград удостовери избраната от Районния съд в Исперих мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 60-годишен сирийски жител, оповестиха от пресслужбата на правосъдната институция. 

Мъжът беше арестуван на 19 януари при осъществено претършуване в частен дом в исперихското село Подайва.

Самоличността му е открита по негови изказвания, защото не е показал никакви документи за идентичност. Той е притеглен като обвинен за държане без позволение на високорискови наркотични субстанции и за нелегално влизане в страната. И за двете действия е планувано наказване „ отнемане от независимост “, като за първото Наказателният кодекс планува от една до шест години, а за второто - до пет години и санкция от 100 до 300 лв..

Обвиняемият и неговият длъжностен бранител желаеха въззивният съд да промени най-тежката мярка за неотклонение в някоя от по-леките такива като „ парична гаранция “. Според правосъдния състав обаче съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие предвид на данните, че обитава незаконно в страната без документи, без адресна регистрация и без данни за прехранване. За да се обезпечи естествения ход на производството, съдът счете, че най-подходяща остава мярката за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР