Окръжният съд в Пловдив спря увеличението на капитала на дружество

...
Окръжният съд в Пловдив спря увеличението на капитала на дружество
Коментари Харесай

Пречка за Гергов: Съдът в Пловдив спря апорта на варненските акции в Международния панаир

Окръжният съд в Пловдив спря нарастването на капитала на сдружение " Пълдин туринвест " в Пловдивския панаир, съобщи Българска национална телевизия. Мажоритарен притежател на сдружението е предприемачът Георги Гергов.

До решението се е стигнало след тъжби на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Мотивите на съда са, че от общината упорстват за прекъсване на апорта на акциите на община Варна и апелират всички решения на общото заседание на сдружението от 9 януари тази година.

Междувременно стана ясно, че и Търговският указател стопира апортирането на варненските акции в " Пълдин туринвест ",.

Общинските съветници от " Демократична България " подчертаха, че това се е случило с помощта на тяхна защитна уговорка в решение на Общинския съвет, съгласно която увеличението на дяловете не може да става за сметка на община Пловдив, а посредством придобиването на варненските акции това изискване е нарушено.

Заради проблема бе извършена и поредна изключителна общинска сесия в града. Тя бе свикана по искане на болшинството общински съветници от ГЕРБ, откакто през вчерашния ден водачът на партията Бойко Борисов прикани проблема с варненските акции на панаира да бъде решен.

Йордан Илиев, общински консултант от ГЕРБ, разяснява тематиката: $Става дума да бъдат отпуснати 16,3 млн. лева целево единствено за това, с цел да бъдат изплатени от Община Варна акциите и да бъдат дадени на Пловдив. Ако страната може да ги даде без пари, дано да дойдат в община Пловдив. Всички сме на това мнение.$

" Единственото допустимо решение, с цел да не бъдем непрекъснато в този въртоп на пазене, е тези 29 % от акциите в Пловдивския панаир, които през 2016 година незанйно за какво отидоха в община Варна, да бъдат върнати на страната по този начин, както са получени безплатно. " – уточни Веселина Александрова, общински консултант от " Демократична България ".

Общинските съветници гласоподаваха декларация до държавните управляващи, с която да призоват страната да отпусне целево 16 млн. лева за изкупуване на варненските акции или община Варна да ги дарят безплатно на страната, която от своя страна да ги съобщи за стопанисване на община Пловдив.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР