Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу

...
Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу
Коментари Харесай

Жоро Плъха е бил дрогиран в деня на убийството

Окръжният съд в Пловдив одобри всички експертизи по делото против доктор Иван Димитров, упрекнат в съзнателно ликвидиране на Жоро Джевизов – Плъха, крадеца, който проникна в гаража му на 2 март 2018 година.

Делото потегли с разпит на един очевидец - Георги Методиев, който е бил младши шпионин във Второ районно управление (на МВР) все още на убийството. В ревюто си Методиев сподели, че е останал с убеждението, че в записите, които са гледали с сътрудника му на идващия ден след убийството, от камерите на магазина за хранителни добавки, е имало много изчезнали фрагменти и липса на придвижвания тук-там. Той и сътрудника му са направили разпита на доктора на идващия ден. Методиев сподели, че този роман му се е видял малко абсурден и по тази причина доктор Димитров е бил арестуван.

На делото през днешния ден не се яви един от полицейските чиновници – Никола Петков, който е в годишен отпуск. По делото бяха призовани общо девет движимости лица, които са изготвили експертизите, съобщи Plovdiv24.bg

От признатата сложна тройна съдебно-медицинска експертиза стана ясно, че Плъха е бил с една рана от прострелване и че в кръвта му е имало съществуване на наркотични субстанции, а по ръката му – следи от убождания. Съдебно–медицинската балистична експертиза пък удостовери с решителност, че крадеца е бил засегнат единствено с един патрон и още, че гибелта му не може да се дефинира като " изключително мъчителна “, защото е бил под влияние на упойващи субстанции.

Експертът разказа обстановката като " адреналинова “, като изясни, че адреналинът постоянно работи като обезболяващо. Това изяснява неговото интензивно придвижване след прострелването и достигането му до автомобила на улицата, където е паднал от бърза загуба на кръв.

Съдът през днешния ден одобри и експертизата на вещото лице за прободната рана на доктора, нанесена от Плъха по време на спречкването сред тях.

Съдът изслуша и сложна психическа и съдебно-психиатрична експертиза, направена на подсъдимия доктор Иван Димитров. От нея пък излиза наяве, че той не страда от психологични болести и разстройство и е могъл добре да управлява постъпките си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР