Окръжният съд в Пловдив остави в ареста групата, обвинена в

...
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста групата, обвинена в
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста полицаите, обвинени в рекет и изнудване

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста групата, упрекната в изнудване и рекет, в която вземат участие и двама настоящи служители на реда. Според съдията упрекнатите няма заплаха да се укрият, само че пък има задоволително данни, че са свързани с осъществените закононарушенията.

Пред Българска национална телевизия адвокатката на един от арестуваните служители на реда разгласи от името на всички упрекнати, че ще апелира наложената най-тежка мярка задържане под стража.

Преди няколко дни при профилирана акция полицията задържа Въльо Петров - зам.- търговски шеф на ПФК " Ботев " и Милен Стоянов - началник на защитата на двете бази на клуба, както и двама служители на реда - Галин Колев и Мартин Ламбрев. Според свидетелски показания те са изнудвали и рекетирали двама мъже, като са им лишили със закани с оръжие 35 000 лв..

" Всичко е ставало обществено. Имало е и закани и закани, а това, че няма камери се дължи на държанието на обвинените, защото като хора, които са осъществявали охранителната активност на стадиона са хората, които имат достъп до тия камери ", изясни Костадин Паскалев, прокурор в окръжна прокуратура.

Според обвиняването 4-мата арестувани са членове на проведена въоръжена незаконна група, ръководена от зам.-търговския шеф на " Ботев Пд ". В предишното той има 9 присъди, като по някои от тях към този момент е оправдан. Патрулиращият служител на реда Мартин Ламбрев пък е награждаван като чиновник с изключително високи резултати.

Пред съдията той показа, че обвиняванията против него са отправяни по свидетелските показания на хора, свързани с трафик на бежанци и опиати, или в преследвания от него контингент. Другият упрекнат служител на реда – Галин Колев, бе доведен от болница, поради бъбречна рецесия.

" За мен са негодни обвиняванията на този стадий, не може да се вземе мярка за неотклонение при негодни обвинявания, само че съдът по този начин реши, имаме право да апелираме ", сподели Евдокия Кемалова – юрист на Милен Стоянов.

Потърсихме за коментар и управлението на футболния клуб, само че до този миг нямаме тяхна позиция.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР