Окръжният съд в Пловдив изпрати майката на Буда - Галя

...
Окръжният съд в Пловдив изпрати майката на Буда - Галя
Коментари Харесай

Пратиха майката на Буда в Психото

Окръжният съд в Пловдив изпрати майката на Буда - Галя Танева, за 30-дневен престой в Психото. Защитата на дамата от трима юристи, оспори взетото решение от районните магистрати за наложително настаняване.

В последна сметка правосъдният състав бе безапелационен, че Галя следва да бъде за месец в Центъра за психологично здраве в Пловдив.

Тя към този момент е лежала седмица в отделението със непоколебим режим, остават ѝ още три. Това значи, че на 9 юни би следвало да бъде освободена.

Съдът през днешния ден се базира на съдебно-психиатричната експертиза.

" Не сме удовлетворени от това решение ", споделиха и тримата бранители.

" Лично аз смятам, че става въпрос за съществено ограничение на цивилен и конституционни права. Само мога да изкажа страдание, че това е изходът от днешното дело ", уточни адв. Виктор Костов, представен от " Марица ".

Около 30 души се бяха събрали пред Съдебната палата през днешния ден, с цел да поддържат Галя. Те не бяха позволени до залата, защото съвещанието протече при закрити порти.

Това обаче не секна техния възторг. Всички в хор изпяха няколко известни национални песни, измежду които: " Кой уши байряка " и " Йовано, Йованке ". Но единствените, които ги чуха бяха представителите на Съдебна защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР