Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години и 8 месеца

...
Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години и 8 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха полицая, прегазил дете на зебра в Пазарджишко

Окръжният съд в Пазарджик дефинира 4 години и 8 месеца затвор за към този момент полицейски чиновник от бранш " БОП " към пазарджишката полицейската дирекция Владимир Панайотов, прегази 7-годишната Моника на пешеходна пътека в Пазарджишко.

Тежкият пътен случай стана на 19 юли, м.г., в село Братаница, където Панайотов блъска със длъжностен автомобил " Шкода " 7-годишно момиченце, което пресича пътното платно на пешеходна пътека. Това става, откакто служителят на реда изпреварва спрели пред пешеходната пътека други коли, преди да блъсне детето.

Според техническата експертиза той се е движил с малко над 73 км/ч. при позволени 50 км/ч в обитаемото място. Няколко минути след случая детето издъхва от тежка гръбначно-мозъчна и други контузии. Съдебното съвещание се организира по съкратената процедура, откакто обвиненият се призна за отговорен по всички обстоятелства и условия от обвинителния акт и пожела да не се събират повече и доказателства по делото.

Освен ефикасната присъда съдът дефинира, че Владимир Панайотов няма право да ръководи МПС в продължение на 6 години. Решението на пазарджишкия съд може да се апелира пред апелативния в Пловдив.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР