Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка за задържане под

...
Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка за задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за смъртта на 37-годишната Таня

Окръжният съд в Пазарджик наложи непрекъсната мярка за задържане под стража на 74-годишния Димитър Караколев, упрекнат за гибелта на 37-годишна жена, открита удушена в дома му. Изненадващо след разнообразни версии за причиняване на съдбовния край по несъобразителност, появили се в деня след случая, в този момент прокуратурата повдигна обвинявания за съзнателно ликвидиране.

Преди съвещанието при въвеждането на обвинения майката на убитата Таня Братанова налетя да се саморазправя с него. Наложи се да бъде изведена с защита от Съдебната палата, с цел да не пречи на естественото осъществяване на съвещанието.

Прокурор Димитрия Ганчева напомни, че мъжът е бил осъждан и преди – през 1988 година, на 1 година затвор при първичен непоколебим режим. Той е самичък, няма семейство, което да го задържа, тъй че може да се укрие или да извърши друго закононарушение, стимулира се Ганчева.

Адвокатът на Караколев – Иван Главчев, настоя за по-лека мярка, вероятно – най-малко домакински арест. Заяви, че клиентът му страда от редица болести, измежду които и глаукома. Защитни ъгъл напомни, че Димитър самичък отишъл в полицията, с цел да търси помощ, тъй като Таня го нападнала и го блъснала с секира по главата. Вързал я, с цел да кротува. Използвал остарели чаршафи, колан и връзки за обувки. Искал да я повика служителите на реда да я приберат. Преди да тръгне към ръководството, тя му декларирала, че ще се обеси, само че в полицията няма да влезе. Тръгнал към 21 часа. Дежурният обаче му споделил, че няма свободен екип сега. Димитър чакал час и половина, а когато по-късно завел униформените в дома си, дамата към този момент била мъртва.

По думите на юриста, Караколев прибрал дамата от страдание. Нямали връзка. В понеделник дружно събирали кашони, по този начин се срещнали. Поканил я да се стопли, след това си тръгнала. Във вторник обаче отново се появила и към този момент не желала да си отива. Той настоял да се маха, тъй като желал да си ляга. Стигнало се до сдърпване, при което тя му нанесла удар по главата.

Засега не е доказано дали Таня е психологично болна.

Братът на Димитър също беше в правосъдната зала. Разказа, че той не е клошар. Заради минималната си пенсия обаче се принуждавал да изкарва в допълнение с предаване на вторични първични материали. На млади години работел в Коми, откъдето нищо не му платили, по тази причина и се стигнало до това да мизерства на старини.

В последна сметка дъдия Коста Стоянов реши, че единствено здравословното положение на обвинения не е задоволителна причина да бъде освободен. Поясни, че в ареста има лекарски екипи, които могат да се погрижат при потребност.

Адвокат Главчев съобщи, че към този момент нямат решение с клиента му дали да апелират или да оставят нещата по този начин, с цел да стартира по-скоро правосъдният развой, при който да опитат да потвърдят изказванието на Караколев, че е почтен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР