Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Арестуваха гражданин на Северна Македония и България, опитал да пренесе през границата амфетамин

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение " задържане под стража " за Д. Д. (50 години), жител на Република Северна Македония и Република България.

Той е притеглен от Окръжната прокуратура като обвинен за това, че през вчерашния ден на изходящо трасе на граничния контролно-пропускателен пункт " Гюешево ", с лек автомобил " Пежо 407 ", е направил опит да придвижи през границите на страната високорисково наркотично вещество – към 1,955 литра течен амфетамин, оповестиха от съда. Течността, която е реагирала при осъществения тест на амфетамин е била в две PVC бутилки, с етикети на концентрат за автостъкла и зелен чай.

Окръжната прокуратура внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", а отбраната пледира за по-лека такава - " домакински арест ", поради българското поданство и влошеното здравословно положение за обвинения. Той е декларирал пред съда, че не е знаел какво има в бутилките и е показал, че работи като митничар.

За това закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " от 10 до 15 години и санкция от 100 хиляди до 200 хиляди лева, показаха от съда. Според правосъдния състав съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото преди задържането си е направил опит да избяга в посока Република Северна Македония, само че е бил хванат от чиновници на " Гранична полиция ".

Пред съда мъжът е декларирал още, че на непрекъснатия си адрес в България, в Благоевград, живее при семейство на позната.

Определението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР