Окръжният съд в Кюстендил уважи искането на Антикорупционната комисия за

...
Окръжният съд в Кюстендил уважи искането на Антикорупционната комисия за
Коментари Харесай

Съдът отнема имущество за 2,5 млн. лв. на братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил почете настояването на Антикорупционната комисия за лишаване в интерес на страната на имущество за 2,5 млн. лева на Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги.

Искът КПКОНПИ беше на обща стойност над 4,25 млн. лева, само че съдът отхвърлил настояванията в по-голямата им част, тъй като сумите не са били налични по тези банкови сметки, все още на внасяне на стимулираното искане от Комисията.

Познатите като братя Галеви са наказани за основаване на проведена незаконна група и рекет през 2012 година, само че към този момент 9 година се укриват от правораздаването и са оповестени за интернационално търсене.

„ Съдът смята, че са налице предпоставките за уважаване на желае. Може да се направи извода, че добитото от ответниците имущество през проверявания интервал е на забележителна стойност по смисъла на закона – над 60 000 лева “, показват магистратите.

От съда прецизират, че разноските неведнъж са превишавали приходите, като липсва легален източник на средствата за придобиване тяхното движимо и недвижимо имущество. Те допълват, че имат доказателства, с които може да се направи съмнение за съществуването на косвена връзка сред незаконната активност на Пламен Галев и Ангел Христов и добитото от тях имущество.

„ Същите са наказани за тежки умишлени закононарушения - първият като началник, а вторият като участник в проведена незаконна група, която е била въоръжена и е била основана за да прави закононарушения – изнудване, за имотна полза. Очевидно е, че се отнася се за тежки умишлени закононарушения, които са користни по своя темперамент и с които се генерират обилни парични приходи “, показват от съда в Кюстендил.

Тези приходи са били прикривани с реализирането на разпоредителни покупко-продажби на сдружения, регистрирани в офшорни зони, написа в претекстовете си арбитър Татяна Костадинова.

По делото не се откри, съпругите да имат личен принос в придобиването на посоченото имущество.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР