Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото, известно

...
Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото, известно
Коментари Харесай

Стартира делото за Дупнишката популярна каса, в която парите си загубиха 255 души

Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително съвещание по делото, известно като  " Дупнишка известна каса ", оповестиха от съда.

Разпоредителното съвещание е планувано за 10 януари, от 10:00 часа, като са избрани и аварийни дати - на 29 януари и 5 февруари, на пункт Дупница.

Делото е формирано в Кюстендилския областен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който против подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинявания за три закононарушения. Те са за породени другиму обилни вреди посредством осъществяване на банкови покупко-продажби, за " изпиране на пари " като имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, и за отбягване определяне или заплащане на данъчни отговорности.

Предвидените санкции за тези закононарушения са санкции до 30 хиляди лв., конфискация на част или цялото имущество, както и отнемане от независимост до 15 години.

За посочените дати и час на разпоредителното съвещание се приканват прокуратурата, подсъдимата и нейните бранители, страната посредством Министерство на финансите, потърпевшите, съгласно обвинителния акт от закононарушението по член 252, алинея 2 от Наказателния кодекс, които са общо 225 на брой. 

Нанесените имуществени вреди на жители са в общ размер на над 3,5 млн. лв., а невнесените данъчни отговорности са за над 135 хиляди лв..

Кредитно–спестовната кооперация " Дупнишка известна каса " беше оповестена в неплатежоспособност в края на 2013 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР