Окръжният съд в Кюстендил наложи мерки за неотклонение домашен арест

...
Окръжният съд в Кюстендил наложи мерки за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста хванатите с подкуп граничари на Гюешево

Окръжният съд в Кюстендил наложи ограничения за неотклонение " домакински арест " за, арестувани за взимане на рушвет на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " , заяви БНР. За далите подкупа от 150 евро двама албанци обаче съдът постанови " задържане под стража ". Съдебното съвещание се проведепри закрити врата поради класифицирана информация.

Около 23 часа в събота граничарите с букви Г. В. и И. С. нарушили служебните си отговорности, като трябвало да позволен единият от албанските жители (С. Л.) да излезе от България към Република Северна Македония, без да бъде глобен за превишаване на позволения период за престой у нас. За това граничалите приели подкупа от 150 евро.
 Временно отстраниха 20 митничари поради сигнали за поискани подкупи
Временно отстраниха 20 митничари поради сигнали за поискани подкупи

Сигналите са постъпили от партньорски служби, в това число и от австрийското държавно управление

По отношение на албанските жители съдът смята, че е налице и действителна заплаха да извършат друго закононарушение или да се укрият. За обвинените чиновници на Министерство на вътрешните работи обаче, че не можело да се направи извод за действителна заплаха от укриване, защото двамата имат непрекъснати адреси, на който живеят със фамилиите си и не са осъждани.

Определението на съда предстои на обжалване в 3-дневен период.

Според отбраната на единия от граничарите евентуално те са станали обект на режисура. И.С. бил извикан изключително на дежурство, с цел да замести собствен сътрудник.
 Задържаха турски водач за опит за рушвет на служител на реда на Автомагистрала
Задържаха турски водач за опит за рушвет на служител на реда на Автомагистрала " Марица "

Образувано е досъдебно производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР