Окръжният съд в Добрич отново отмени делото на Многопрофилната болница

...
Окръжният съд в Добрич отново отмени делото на Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Отново отложиха делото срещу стачкуващите в болницата в Добрич

Окръжният съд в Добрич още веднъж анулира делото на Многопрофилната болница за интензивно лекуване против нейни чиновници, съобщи БНР. Съдът би трябвало да реши законността на техните предупредителни протестни дейности и готовността за ефикасни. Междувременно по време на среща с представителите на всички общини, управлението на болничното заведение и протестния комитет на медицинските експерти стана ясно, че отговорностите на болничното заведение към септември тази година възлизат на 183 000 лева

По делото следва да се съберат още доказателства. Според юрист Детелина Симеонова, представляваща медицинските експерти в правосъдната зала, не става въпрос за протестни дейности, а за митинг и по тази причина няма съображение за правосъдно дело.

Областният шеф на Добрич Здравко Здравков пожела настояването на медицинските експерти да бъде показано в писмен тип до него, с цел да го изпрати до Министерството на здравеопазването.

Директорът на МБАЛ-Добрич доктор Георги Желязков още веднъж съобщи на срещата в община Добрич, че за постигането на равнищата на главно възнаграждение съгласно отрасловите КТД са нужни над половин милион лв. месечно и че това би довело до банкрут на лечебното заведение.

Делото беше отсрочено за 30 ноември, когато се чака съдът да излезе с решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР