Окръжният съд в Добрич не даде ход на дело, образувано

...
Окръжният съд в Добрич не даде ход на дело, образувано
Коментари Харесай

Отложиха делото на МБАЛ-Добрич срещу стачката през октомври т.г.

Окръжният съд в Добрич не даде ход на дело, формирано във връзка искова молба, подадена от „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Добрич “АД, с която са предявени искове за определяне на незаконността на оповестена на 13 октомври 2022г. ефикасна стачка и провеждана предупредителна стачка против 136 чиновници в болничното заведение. Ищецът по делото – МБАЛ Добрич, предявява исковете с правно съображение член 17 от Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, в качеството си на шеф.

Ответници по делото са лица, за които се твърди, че са работници/служители в болничното заведение и са взели участие в оповестяването и провеждането на стачните дейности.

Делото през днешния ден се отсрочи, заради нередовното приканване на двама от ответниците.

Съдът приключи производството по делото във връзка с други 52-ма ответници, откакто ищецът отдръпна предявените по отношение на тях искови искания. Уважено беше и искане на ищеца да бъде позволена корекция на исковата молба, в която двама от ответниците са били вписани двукратно. Така исковата молба към този момент е ориентирана против 82 лица.

В предявената от МБАЛ – Добрич искова молба се излагат изказвания за неправомерност на оповестената безсрочна ефикасна стачка и провежданата по график предупредителна стачка. Ищецът твърди се, че не е налице групов трудов спор, че работодателят не е известен документално за настояванията на работниците/служителите, че ответниците не са провели договаряния с работодателя преди началото на стачката, че липсва съответно взето решение за оповестяване на стачка с нормално болшинство от работниците/служителите в сдружението.

Окръжният съд насрочи намерено съвещание по делото на 16 ноември 2022г. от 13.45 часа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР