Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за палежа в Бургас

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на Николай П., притеглен като обвинен за палеж.

Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 9 май в на бул. " Захари Стоянов " в Бургас посредством възпламеняване на запалителна течност е запалил две строителни машини вид " валяк ". Освен че те са изгорели изцяло, е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху други строителни машини.

Пожарът е нанесъл обилни вреди на обща стойност 210 000 евро.

Ако бъде приет за отговорен, подсъдимият може да получи от 3 до 12 години затвор за действието си.

Според съда доказателствата досега разрешават да се направи съмнение за допустима съпричастност на обвинения в закононарушението. Има и задоволително доказателства да се счита, че има заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение.

Многократните осъждания на Николай П. свидетелстват за одобрени незаконни привички и го разкриват като персона с висока степен на социална заплаха, показват от съда и допълват, че пребиваването на обвинения в пандиза не го е превъзпитало, откакто палежът е осъществен след освобождението му от пандиза на 14 декември 2018 година

Според съда доводите на отбраната за здравословното положение на обвинения не са спънка, той да търпи най-тежката мярка за неотклонение, защото лекуването би могло да продължи и при изискванията на " Задържане под стража ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР