Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение временно задържане

...
Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение временно задържане
Коментари Харесай

Окръжният съд в Бургас задържа за 40 дни беларуски гражданин, издирван за измама


Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение " краткотрайно задържане " за период от 40 дни по отношение на беларуския жител Максим Б., търсен от съветските правосъдни управляващи за машинация в изключително огромни размери. Производството бе гледано по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, по искане на правосъдните управляващи на Руската Федерация посредством Интерпол – Москва, за краткотрайно задържане под стража на непознатия жител предвид на застраховане на производството по неговата екстрадиция за Руската Федерация. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд в Бургас.

Максим Б. е търсен, по тази причина че от територията на Република Германия, посредством машинация, е откраднал лек автомобил " Ауди ", модел Q7 и парична сума. Автомобилът след това е бил продаден на територията на гр. Краснодар, Руска Федерация. Има данни, че Максим Б. е употребявал откраднатите пари за персонална полза и е предизвикал на потърпевшия финансова имотна щета в размер на 2,49 млн. рубли.

Престъплението, за което лицето се търси - машинация в изключително огромни размери, има собствен аналог в българското наказателно право, за което се плануват от три до 10 години " отнемане от независимост ", а съдът може да постанови конфискация от имуществото на обвинения.

Окръжният съд в Бургас откри, че е налице нужда от краткотрайно задържане на търсения, за обезпечаване на присъединяване му в идното произвеждане по екстрадиция. Според правосъдната инстанция съществува действителна заплаха Максим Б. да се укрие, защото е открито, че след реализиране на действието, същият е напуснал рамките на Руската Федерация.

Събрани са и данни, че Максим Б. обитава преди всичко в Република Турция и е на територията на Република България случайно, т.е. местоживеенето му е непостоянно, което не може да обоснове извод за установяване на друга, по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване или протестиране в тридневен период, научи Българска телеграфна агенция от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР