Окръжният съд в Благоевград отложи делото срещу 32-годишната Кристина Дунчева,

...
Окръжният съд в Благоевград отложи делото срещу 32-годишната Кристина Дунчева,
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу майката, убила децата си с 60 удара с нож

Окръжният съд в Благоевград отсрочи делото против 32-годишната Кристина Дунчева, която умъртви двете си дребни деца в Сандански доскоро повече от година, като разпореди да бъде направена нова разширена сложна психическа и психиатрична експертиза от 5 движимости лица.

На днешното съвещание бяха изслушани четирима специалисти и бе призната направената от тях сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза.

С цел изясняване на здравословното положение на подсъдимата и опцията й да взе участие в правосъдното произвеждане, магистратите желаеха още една такава. Делото е отсрочено за 11 юли от 9.30 часа.

Младата жена бе арестувана на 19 ноември м.г., когато закла двете си деца - 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в фамилното жилище на ул. " Скопие " в Сандански.

Кристина и децата й били сами в къщи, когато тя извадила от долап в кухнята три домашен ножа. Взела един от тях, насочила се към Васко и Ивон и им нанесла голям брой мощни удари. Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощконстатирал гибелта на децата. В хода на осъществените по досъдебното произвеждане съдебномедицински експертизи е било открито, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни пострадвания, най-вече по шията и гърдите.

Кристина Дунчева бе арестувана и упрекната в ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост по отношение на жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това още веднъж бе върната в килият

От заключението на движимостите лица по направената сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза се открива, че по време на незаконното действие майката не е била в положение на физиологичен афек

Семейството на Дунчева и юристът ѝ твърдяха, че Кристина е била редовно насилвана от мъжа, с който живеела на фамилни начала - Георги Трайков, и от татко му - душевен, физически и полово.т.а.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР