Окръжния съд в Пазарджик започва дело срещу полицая, който блъсна

...
Окръжния съд в Пазарджик започва дело срещу полицая, който блъсна
Коментари Харесай

Започва дело срещу полицая, прегазил дете на пешеходна пътека в с. Братаница

Окръжния съд в Пазарджик стартира дело против служителя на реда, който блъсна и умъртвил дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Делото е планувано за разглеждане в разпоредително съвещание тази сряда.

43-годишният полицейски чиновник от бранш БОП Владимир Панайотов е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на пътя. На 19 юли 2021 година, той блъсна и умъртви със длъжностен автомобил 7-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница.



Според обвинителния акт на окръжната прокуратура в Пазарджик все още на случая Панайотов е шофирил служебна " Шкода " с не по-малко от 73.30 км/ч. в обитаемо място при ограничаване от 50 км/час. Освен това той се е движил в лявата лента за придвижване на пътя, т.к. в дясната колите се движели с ниска скорост, или спирали, поради пешеходна пътека, по която прекосявали две деца.

На към 40 метра от пешеходната пътека водачът забелязал пешеходците. Поради високата скорост на придвижване той не съумял да спре в точния момент и блъснал преминаващото по пътеката 7-годишно дете. След удара автомобилът минал 14 метра, качил се на левия тротоар и спрял.



Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според здравната експертиза момичето е умряло от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна контузия.

Свидетелството на Владимир Панайотов за ръководство на МПС е отнето, а по отношение на него е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лв..

Автор: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР