Окръжните магистрати в Монтана дадоха 2 години Лишаване от свобода,

...
Окръжните магистрати в Монтана дадоха 2 години Лишаване от свобода,
Коментари Харесай

Пиян уби млад мъж, дават му 2 години условно

Окръжните магистрати в Монтана дадоха 2 години „ Лишаване от независимост ", освен това условно, на обвиняем за породена гибел  на 32 годишен гражданин на Берковица. Според документите по делото на обвиненият С. З. В.  с трима другари подпийвали в дома му. 

Към среднощ в жилището дошъл и К. Г. П. - гражданин на същия квартал, който домакинът почерпил. Малко по-късно, когато компанията почнала да се разотива. Домакинът и новодошлият обаче се сдърпали и излезли да се разправят на улицата. 

При последвалата битка, младият мъж бил повален на земята, а домакинът почнал да удря главата му в асфалта, до момента в който пострадалият изпаднал в безсъзнание. Компанията се прибрала по домовете си, а потърпевшият бил открит на сутринта в безпомощно положение и превозен в болничното заведение в Монтана. Въпреки лекуването, по-късно младият мъж умрял. 

Според съдебно-медицинската експертиза  смъртта му е била породена от остра сърдечна и дихателна непълнота, развила се в резултат на тежка контузия на главата... Според  НПК при кратко правосъдно разследване, в случай че бъде произнесена неоправдателна присъда, наказването наложително се понижава с 1/3. Съдът призна С. З. В. за отговорен и го осъди на 3 години „ Лишаване от независимост “, които редуцира на 2 години „ Лишаване от независимост “ като отсрочи изтърпяването им за период от 4 години. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР