Окръжната прокуратура в Търговище поема работата по досъдебно производство във

...
Окръжната прокуратура в Търговище поема работата по досъдебно производство във
Коментари Харесай

Бебето с травма на главата почина в болницата в Търговище, акушерка отива на съд

Окръжната прокуратура в Търговище поема работата по досъдебно произвеждане във връзка със случай на породена тежка телесна щета и последвала гибел на новородено в болнично заведение в града, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура във Варна.

Момченцето е родено през януари т.г., само че при започване на март бе обявено, че то е в регионалната болница на Търговище с контузия на главата. Сега излиза наяве, че то е умряло.

Първоначално следствието се ръководеше от Районната прокуратура в града. В хода на работата по случая се откри, че става въпрос за причиняване на телесна щета заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на висока заплаха. Акушерка, изпълнявала служебните си отговорности, във времето, когато се е случил случаят, е привлечена към наказателна отговорност, оповестиха от прокуратурата.

Сега към този момент действието ще бъде преквалифицирано като закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на висока заплаха.
С оглед новата подготовка, делото се разпорежда на следовател от Окръжния следствен отдел. Назначена е спомагателна сложна съдебно–медицинска експертиза за определяне механизма на нанесената телесна щета, довела до гибелта на новороденото.

Работата по изясняване на случилото се продължава под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Търговище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР