Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за четворното убийство

...
Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за четворното убийство
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на четиримата в Каспичан вече е бил осъждан за опит убийство

Окръжната прокуратура в Шумен притегли като обвинен за четворното ликвидиране в Каспичан, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост, 63-годишен мъж и го задържа за период до 72 часа, като се чака да се внесе искане за непрекъснат арест.

От Апелативната прокуратура във Варна оповестиха, че упрекнатият в квалифицирано съзнателно ликвидиране Петър П. е бил осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 година

Сега му е повдигнато обвиняване за преднамерено ликвидиране на повече от едно лице по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост. Жертвите на умишленото ликвидиране са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин.

Четворното ликвидиране в Каспичан бе разкрито единствено за два часа под управлението на прокуратурата. Както съобщихме през вчерашния ден, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била съпроводена от полицейски чиновници до дома на дядо си, са открити две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на старата двойка.

Четирима правосъдни медици направиха аутопсията на починалите. По всички жертви има голям брой посечни рани в региона на главата и шията, нанесени с секира.

81-годишният Георги В. и 48-годишната Славка са умряли в резултат на остра кръвозагуба, защото са наранени кръвоносни пътища, а аргументите за гибелта на 70-годишната Гуля В. и 46-годишният Веселин са тежки мозъчни контузии.

Мобилните телефони на жертвите са били с извадени акумулатори, а някои строшени, евентуално с цел да не може да бъдат открити.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР