Окръжната прокуратура в Пловдив остави зад решетките за постоянно сочения

...
Окръжната прокуратура в Пловдив остави зад решетките за постоянно сочения
Коментари Харесай

Това е Емо Кеша - босът на разбитата схема с фалшиви горива, съдът го попари лошо

Окръжната прокуратура в Пловдив остави зад решетките за непрекъснато посочения за петролен необут Емил Власов, по прякор Емо Кеша. 48-годишният мъж бе арестуван дружно с още 10 души, взели участие в скица за търговия с подправени горива на територията на Пловдив, Хасково и Бургас, оповестява " Флагман ".

По време на следствието на ДАНС, Икономическа полиция и мобилни екипи на Агенция " Митници " в Южна България са открити към 100 000 литра горива без потвърден генезис и парични средства с левова равноценност над 1,9 млн. лв..

Едното обвиняване, което е повдигнато против Кеша е, че за интервала 1.01.2017 година до 14.11.2017 година в Бургас и Пловдив се е покрил и не си е платил данъчните отговорности, които били в размер на 700 000 лв.. Той е подал неверна информация пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Бургас и Пловдив, като това демонстрират справките по ЗДДС за съответните данъчни интервали. Емил даже си е икономисал и издаването на фактури и други счетоводни документи като фискални бонове за продадено гориво и е показал подправени документи за сделки за съответните интервали, като данъчните отговорности са в изключително огромни размери.

Разследващите открили, че колонките във всяка една от бензиностанциите въобще не са свързани към Национална агенция за приходите и оферират горива с неразбираем генезис. Когато имало регулярни инспекции, Кеша и компания ловко укривали в заровени в земята складови цистерни горивата без открит генезис.

Срещу петролния необут е повдигнато и обвиняване за пране на пари в интервала 01.01.2017 година до 15.11.2017 година В Пловдив той е придобил и държал имущество – пари в размер на 375 000 евро с левова равноценност 750 000 лева. Самият Емо твърди, че бил наясно, че сега, в който е получил средствата е погазил по всякакъв начин закона и прави закононарушение. На територията на Бургас мъжът бил подпомаган от приятелката си Ваня Стоянова. Двамата са срещали постоянно в Бургас и дори са живеели дружно. Именно в жилище, което обитавали е открит сейфът с голямата сума.

Пред Окръжния съд в Пловдив предприемачът декларирал, че не е нарушил законите и средствата, които са открити при обиска, са от заем, пари на родителите му и негови персонални.

" Имам контракт за заем, с който бях покрил една банкова гаранция на сдружение, в което участвах. След като Агенция " Митници " ги освободи, аз ги прибрах, с цел да ги върна. През последните 6 години Национална агенция за приходите са ми правили две проверки като физическо лице и проверка на компанията ", обяснил още предприемачът пред магистратите.

Адвокатът на предприемача изтъкнал, че Емо съдействал напълно на прокуратурата и е дал позволение за отварянето на трезора му, а също по този начин и за повдигане на банковата и данъчна загадка на сметките му.
Най-тежкото, планувано от закона наказване за закононарушенията, в които Власов и Стоянова са упрекнати, е отнемане от независимост от 3 до 12 години и санкция от 20 000 до 200 000 лв..

За укриването на данъчни обвързване е планувана и конфискация на част или на цялото имущество на отговорния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР