Окръжната прокуратура в Пазарджик даде на съд 37-годишния шофьор, който

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик даде на съд 37-годишния шофьор, който
Коментари Харесай

Пратиха на съд шофьора, който блъсна и уби съдия от спецсъда

Окръжната прокуратура в Пазарджик даде на съд 37-годишния водач, който при започване на годината аргументи злополуката, при която почина арбитър Емилия Петкова от закрития към този момент Специализиран углавен съд.

От държавното обвиняване оповестиха, че обвинителният акт е импортиран в окръжния съд в Пазарджик, където мъжът ще дава отговор за това, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на Петкова, като не е направлявал колата си и карал с несъобразена скорост, за което може да получи от 2 до 6 години затвор.

Инцидентът стана на 29 януари на автомагистрала Тракия в посока София. Съдия Петкова е карала автомобила си Тойота Ярис в последна лява лента с доста ниска скорост от 18-20 км/ч поради мощно димящ по това време сектор, защото имало пожар от горяща растителност. Към 14:40 ч. в същата лента се движел и подсъдимият с колата си Ленд Роувър Рейндж Спорт. Той карал с към 143 км/ч и не понижил поради задимения път. Заради влошената видимост не съумял да забележи движещия се пред него автомобил и го блъснал в задната част, след което Емилия Петкова е умряла на място.

След удара двете коли останали една в друга и движейки се дружно надясно стигнали десния прием на автомагистралата. Колата на арбитър Петкова се запалила, а огънят обхванал и другия автомобил.

Подсъдимият водач е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР