Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в Апелативен съд - Пловдив

...
Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в Апелативен съд - Пловдив
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира връщането на делото за катастрофата с Лютви Местан в досъдебна фаза

Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в Апелативен съд - Пловдив митинг против решението на Окръжен съд - Кърджали да върне в досъдебна фаза делото за злополуката от 2019 година край момчилградското село Загорско, при която почина бебе на 6 месеца, удостовери за Българска телеграфна агенция представителят на Окръжна прокуратура прокурор Димитрина Делчева.

Тя изясни, че наблюдаващите прокурори по делото са приели за погрешен извода на съда, че при правене на обвинителния акт са позволени нарушавания на процесуалните правила.

Делото е за злополуката от 14 април 2019 година, когато край момчилградското село Загорско на основния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " се сблъскват два автомобила - единият, ръководен от Лютви Местан, а другият - от Юсеин Ахмед, возещ фамилията си. Вследствие на случая умира 6-месечното бебе от фамилията на Ахмед, а по-голямото му братче е ранено.

Обвиняеми по делото са двамата водачи на авариралите коли - Лютви Местан и Юсеин Ахмед.

Съдебният развой се води към този момент няколко години, като за трети път по него има разпоредително съвещание, последното - в края на ноември, а повода - че процесът потегля изначало поради пенсиониране през август на съдията по делото.

На последното разпоредително съвещание и двете страни желаеха връщането му в досъдебна фаза, само че с разнообразни претекстове.

Защитникът на Местан уточни позволени груби и основни процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане, за което тъжба е била подадена от обвинения в Софийската градска прокуратура. По нея има формирано досъдебно произвеждане.

Мотивът на бранителя на втория обвинен Юсеин Ахмед бе Ахмед да бъде част от делото в две качества - като обвинен и като потърпевш, поради получените контузии в резултат на случая и като татко на починалото бебе.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР