Окръжната прокуратура на Благоевград е образувала досъдебно производство за извършено

...
Окръжната прокуратура на Благоевград е образувала досъдебно производство за извършено
Коментари Харесай

Стартирало е разследване за злоупотреба със средства срещу бивш кмет на Благоевград

Окръжната прокуратура на Благоевград е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от длъжностно лице закононарушение непозволено предписание със средства с целево предопределение, употребявани не по предопределение, от което са настъпили нездравословни последствия за общината, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратурата – София.

След запознаване с материалите, събрани от органите на ОДМВР-Благоевград и Агенция за държавна финансова ревизия /АДФИ/ по предоставената от прокуратурата инспекция е открито, че в интервала 08.12.2021 година до 31.12.2021 година кмет на Община Благоевград е направил корист . В нарушаване на бюджетен закон и подзаконов акт по използването му, се е разпоредил не по предопределение със средства с целево предопределение , предоставени на Общината от Министерството на финансите в осъществяване на Постановление на Министерския съвет /ПМС/ от 04.02.2021 година за подсилване на път Благоевград – с. Бистрица – летовище „ Бодрост “, местността „ Картала “, и въз основа на решение на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Наблюдаващият прокурор е решил, че са налице задоволително данни за осъществено закононарушение по горепосочения текст от Наказателния кодекс /НК/ на Република България. Разследването е предоставено на контрольор от Комисията за противопоставяне на корупцията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР