Окръжна прокуратура–Ямбол задържа за срок до 72 часа Н.Т. и

...
Окръжна прокуратура–Ямбол задържа за срок до 72 часа Н.Т. и
Коментари Харесай

Задържаха две украинки за контрабанда на близо 12 кг. златни изделия

Окръжна прокуратура–Ямбол задържа за период до 72 часа Н.Т. и Н.К. – украински гражданки.

Те са упрекнати за това, че контрабандно са пренесли през границата на страната близо 12 кг златни произведения. Престъплението е осъществено на 15.12.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „ д “ от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че обвинените са се придвижвали с пътнически микробус от Турция за Украйна през България. Н.Т. и Н.К. са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция и персонални прегледи на пасажерите, митническите чиновници откриват укрити под облеклата на двете дами общо 30 пакета бижутерски произведения от жълт метал. Всяка от обвинените е пренасяла по 15 пакета, увити в тиксо и пристегнати към тялото й с ластично долни дрехи.

По първични данни контрабандно пренасяните украшения са с общо тегло 11 836,10 грама. Изработени са от 14-каратово злато и са на обща стойност 1 065 249 лв..

Предстои Окръжна прокуратура–Ямбол да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените, което ще се прегледа през днешния ден от Окръжен съд–Ямбол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР