Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъжа, причинил катастрофата със загинала жена край Оходен

Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д. А., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1 Наказателен кодекс.



На 10.03.2020 година обвиненият Д. А. управлявал лек автомобил м. „ Опел “ от София за село Алтимир. На предната седалка до него пътувала Н. И., която ден по-рано се върнала от Испания.
Около 13.50 ч. колата се движела по път в посока към Оряхово, в сектора преди разклона за село Оходен, област Враца. Времето било облачно, с естествена дневна видимост, а асфалтовото покритие на пътя било мокро.
В същия сектор в противоположна посока се движел различен лек автомобил – м. „ Фолксваген “, с лидер И. С. и пътничките Б. Б. и К. А.
Двете транспортни средства се движели със скорост до 90 км/ч, в границите на ограничаването.
Излизайки от ляв завой, преди разклона за Оходен и намиращата се там автобусна спирка, обвиненият Д. А. внезапно навил кормилото наляво. Автомобилът му изгубил напречната си резистентност, завъртял се и траял придвижването, навлизайки в лентата за насрещно придвижване. Последвал удар с другата кола. Водачът ѝ се опитал да отклони автомобила си, само че не съумял да избегне конфликта.
Свидетели на пътния случай подали сигнал на телефон 112. Пристигналият на място екип на незабавна здравна помощ установил гибелта на Н. И. Според заключението на вещото лице, тя получила съчетана контузия – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, довела до положение, несъвместимо с живота.
На лидера на „ Фолксваген “ и пътуващата с него К. А. били породени междинни телесни повреди.
От направената по делото автотехническа експертиза е видно, че повода за настъпилото ПТП е държанието на обвинения, който нарушил разпоредбите за придвижване.
В хода на досъдебното произвеждане е било открито, че на Д. А. са налагани административни санкции за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.
Предстои делото да продължи в съда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР