Окръжна прокуратура–Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен

...
Окръжна прокуратура–Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за държане на над 200 кг метамфетамин

Окръжна прокуратура–Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против 28-годишен мъж за държане на опиати в изключително огромни размери – над 200 кг MDMA и 88,413 грама хашиш и за причиняване на телесни повреди на двама служители на реда при задържането му.

С.А. е упрекнат за това, че на 11.11.2021 година, в град Велико Търново, на Политическа партия І-4, км 130, в лек автомобил „ Ауди А6 “, без съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции – 3,4 метилендиоксиметамфетамин (МDMA) с тегло 200,311 кг на стойност 5 007 775 лв. и хашиш с тегло 88,413 грама на стойност 795,72 лв., като наркотичните субстанции са в изключително огромни размери (престъпление по член 354а, алинея 2, вр. алинея 1 от НК).

Той е обвинен и за това, че по същото време и място, предизвикал леки телесни повреди на двама полицейски чиновници в Сектор „ Пътна полиция “ при Областна дирекция на МВР-град Велико Търново при осъществяване на службата им (престъпление по член 131, алинея 2, пр.4, т. 3 и т. 4, вр. алинея 1, т. 4, прочие 3 вр. член 130, алинея 1 и алинея 2 от НК).

На 11.11.2021 година С.А. пътувал с персоналния си автомобил, като трябвало да транспорти наркотични субстанции от град Исперих до хотел в град София. В региона на гр. Велико Търново, автомобилът бил спрян от полицейски патрул. При осъществената инспекция в купето на автомобила полицейските чиновници разкрили пет сака с огромно количество опиати в тях. По време на задържането обвиненият оказал опозиция, като предизвикал на двама служители на реда телесни повреди.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР