Окръжна прокуратура в Кърджали внесе в Окръжен съд обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура в Кърджали внесе в Окръжен съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Внесоха в съда обвинителния акт срещуЛютви Местан

Окръжна прокуратура в Кърджали внесе в Окръжен съд обвинителен акт против Юсеин Ахмед и Лютви Местан. Двамата са привлечени като обвинени за причиняване на пътнотранспортно произшествие, оповестява Българска национална телевизия.

Юсеин Ахмед е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 година, на кръстовище за с. Загорско, Кърджали йско, при ръководство на автомобила си е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и направил пътнотранспортно произшествие.

Установено е, че той не се движел най-вдясно в платното, не е понижил скоростта и не е спрял, когато е зародила заплаха за придвижването. Юсеин Ахмед се движел със скорост над позволената за сектора - 90 км/ч. Освен това не е обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на невръстен пасажер в автомобила, като не му е сложил предпазните колани.

В резултат, на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на детето.

На съд а е предаден и Лютви Местан за това, че и той е нарушил разпоредбите за придвижване и е предизвикал пътнотранспортно произшествие. При подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без преимущество, той е завил наляво и е навлизал в път с преимущество. Не се е съобразил с пътен знак и с идващия по пътя с преимущество лек автомобил, не го е пропуснал. Така по несъобразителност е предизвикал гибелта на детето, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие край с. Загорско, Кърджали йско е следено от екип от прокурори от Окръжна прокуратура Кърджали , като следствието е осъществено от екип следователи от ОСлО към Оперативна програма – Кърджали. Предстои в двумесечен период Окръжен съд Кърджали да насрочи делото в разпоредително съвещание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР