Окръжна прокуратура–Търговище привлече към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно

...
Окръжна прокуратура–Търговище привлече към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно
Коментари Харесай

Задържаха мъж във връзка с тежка катастрофа със загинало непълнолетно момче

Окръжна прокуратура–Търговище притегли към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и са нанесени телесни повреди, 44-годишния З.А. от село Обител, общ. Омуртаг, който също така напуснал местопроизшествието незабавно след случая.

Мъжът е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Инцидентът е регистриран на 13 август 2022 година към 00,30 часа. По време на придвижването си по пътя София – Варна, след разклона за село Божурка, 44-годишният лидер подхваща маневра за изпреварване на три товарни автомобила на неразрешен за сходни дейности пътен сектор. Така той става причина за конфликт с насрещно движещо се МПС. Вследствие на зародилото пътнотранспортно произшествие, на място е починало 16-годишно момче, пътуващо в него. Тежко е потърпевш и спътника на З.А., който е настанен в Реанимацията на МБАЛ – Търговище. По леки пострадвания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Веднага след конфликта, 44-годишният обвинен напуща местопроизшествието и е открит от чиновници на ОДМВР – Търговище близо до мястото.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои съдът да прегледа настояването на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР