Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем 48-годишен мъж за издаване на

...
Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем 48-годишен мъж за издаване на
Коментари Харесай

Пращат на съд лаборант заради фалшив зелен сертификат

Окръжна прокуратура-Смолян притегли като обвинен 48-годишен мъж за издаване на неистинен „ зелен “ документ за антитела.

Днес, 10 януари 2022 година, Окръжна прокуратура-Смолян притегли като обвинен А. М., на 48 година, за това, че на 08.01.2022 година, в здравна лаборатория в курортен комплекс „ Пампорово “ непозволено добавил данни за съществуване на антитела против COVID-19 в осведомителната системата на Министерство на здравеопазването на Република България, като действието е осъществено против сериозна инфраструктура на страната - закононарушение по член 319б, ал.5, т.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е бил арестуван в курортен комплекс „ Пампорово “ от полицейски чиновници при приемане на 300 лв. от мъж, който желал да се снабди със „ зелен “ документ за съществуване на антитела против ковид. Установено е, че А. М. е работил в лабораторията на цивилен контракт. Предстои Окръжна прокуратура-Смолян да реши нужда за внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
свързани новини16984на 25.11.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР