Окръжна прокуратура се самосезира по публикации в медиите по случая

...
Окръжна прокуратура се самосезира по публикации в медиите по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва немарливост като причина за смъртта на родилка в Русе

Окръжна прокуратура се самосезира по изявления в медиите по случая с на 24 май 2023 година

Образувана е прокурорска кореспонденция за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс - за причиняване на гибел на друго лице, заради немарливо осъществяване на занимание , представляващо източник на нараснала заплаха, оповестиха от държавното обвиняване.

Ще бъдат разпитани всички, които имат отношение към случая. Ще бъде изискана от лечебното заведение цялата документи за умрялата пациентка и ще бъде назначена експертиза за определяне на аргументите за гибелта на 29-годишната жена с букви И. М. Разследването по случая ще бъде предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел в Русе.

За причиняване на гибел заради небрежност в Наказателен кодекс е планувано наказване от 1 до 6 години затвор.
 Наплив от искащи да дарят кръв на родилката от Сливен
Наплив от искащи да дарят кръв на родилката от Сливен

Жената е в тежко положение, прелети са й близо 10 литра

По информация на bTV здравното умозаключение е белодробна емболия .

" В момента върви вътрешна инспекция по случая , чака се експертна инспекция от медицинския одит, на който ще бъде показана цялата документи. Ние нищо не желаеме да прикриваме, околните държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия ", съобщи шефът на УМБАЛ " Канев " Иван Иванов , представен от медията. Очаква се резултатите да станат ясни до 20 дни.

По мотив гибелта на 29-годишната жена през днешния ден се е провел и митинг на нейни близки и другари пред болничното заведение. Те настояват, че личният състав не е обърнал внимание на недоволствата ѝ, че не се усеща добре, и че това е довело до съдбовния излаз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР