Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за отвличането, грабежа

...
Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за отвличането, грабежа
Коментари Харесай

Съдят двама за отвличане, грабеж и убийство на 57-годишна жена

Окръжна прокуратура-Русе завърши досъдебното произвеждане по делото за отвличането, грабежа и убийството на 57-годишната  Е.П. от гр. Русе, осъществено на 11.01.2022 година

На 20.10.2022 година Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт против обвинените Г. В. – на 50 години от гр. Русе и М. М. – на 56 години от гр. Русе. Двамата са предадени на съд по три обвинявания – похищение, осъществено от две лица, от лице, което се показва за лице от състава на Министерство на вътрешните работи и с користна цел; обир на пари на обща стойност 65 000 лв., осъществен посредством потребление на мощ, като отнетата сума е в огромни размери и за ликвидиране, осъществено за да бъдат прикрити другите две закононарушения – отвличането и грабежа на потърпевшото лице. Престъпленията са квалифицирани по член 142, алинея 2, т. 2, т. 6, прочие последно и т. 7, прочие 1, вр. с алинея 1 от НК; по член 199, алинея 1, т. 1, вр. с член 198, алинея 1, вр. с член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 116, алинея 1, т. 8, прочие 2, вр. с член 115, вр. с член 20, алинея 2  от Наказателен кодекс.

По обвиняването за съзнателно ликвидиране законът планува най-тежките санкции – отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. По обвиняването за обир на сумата от 65 000 лв. е планувано и наказване конфискация на имуществото.

По искане на Окръжна прокуратура-Русе са наложени обезпечителни ограничения на цялото имущество на двамата обвинени – запор на леки коли, запор на банкови сметки и забрана на недвижими парцели.

Двамата обвинени са с ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ от 17.01.2022 година и са приведени от наблюдаващия прокурор в Затвора – Белене.

На досъдебното произвеждане са разпитани 10 очевидци, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени голям брой информации. Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки и други От обвинените са конфискувани мобилни телефони, пари в брой, автомобил, облекла, принадлежности, документи и други

Досъдебното произвеждане е следено от екип от прокурори от Окръжна прокуратура-Русе, а следствието е извършено от екип от проверяващи служители на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе.

Очаква се насрочване на делото в Окръжен съд-Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР