Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Обвиниха длъжностно лице за измама

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт по отношение на Р.М. на 46 година

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Той е упрекнат за това, че в интервала от 2.12.2013 година до 10.03. 2014 година в гр. Перущица, обл. Пловдив, като длъжностно лице, на което е предоставено да извършва управителна работа в Община Перущица, като причинител, в съучастничество с 36-годишната И.П., като помощник, при изискванията на продължавано закононарушение, е присвоил непознати пари.

Сумата представлявала заплащания по контракти с компании в размер на общо 19 524 лв., връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и ръководи, като за улеснение му е направил и други закононарушения.

Става дума точно, че умишлено се е употребил пред Дирекция в Община Перущица от неистинен публични и частни документи, удостоверяващи осъществяване на действия и заплащане по контракти сред Община Перущица и компании, а точно за създаване на здания, разкриване на строителна площадка, протоколи за разкриване на строителна площадка, констативни актове и такива за строително монтажни работи, отчети, пълномощни, фактури и други

Мъжът е упрекнат и за това, че за интервала от 8.06.2016 година до 19.08.2016 година в гр. Перущица, обл. Пловдив, и в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, като длъжностно лице, на което е предоставено да извършва управителна работа, като причинител, в съучастничество с И.П., и П.С., на 35 година, като помагачи, при изискванията на продължавано закононарушение е присвоил непознати пари в общ размер на 87 027 лв.. От това е произлязла забележителна щета за община Перущица, като за улеснението на присвояването е сключил неизгодна договорка от която е произлязла забележителна щета за общината в размер на 79 949 лева

Той е упрекнат още за това, че на 13.09.2016 година в гр. София, умишлено се е употребил пред ръководител на Междуведомствена комисия, от неистинен публични документи, по отношение на осъществено строителство на обект, а точно протоколи, актове за определяне на положението на градежа и на строително-монтажните работи, годността за приемане на градежа и други, когато от него за самото сформиране не може да се търси наказателна отговорност.

На този декор на 15.05. 2014 година в гр. Пловдив като длъжностно лице е показал погрешни сведения пред Държавен фонд „ Земеделие “, с цел да получи средства, предоставени от Европейския съюз на Българската страна по Програма за развиване на селските региони /2007-2013/ - закононарушение по чл.248а ал.3 във вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

На 13.07.2012 година в гр. Перущица, в качеството си на длъжностно лице, на което и предоставено да извършва непрекъснато управителна работа в Община Перущица, умишлено е сключил неизгодна сделка-договор за консултантски услуги, от което е последвала забележителна щета за Община Перущица в размер на 36 162 лв..

Общият размер на породените съставомерни имуществени вреди от действията е 222 662 лв..

35-годишният П.С. е предаден на съд за това, че в интервала от 08.06.2016 година до 19.08.2016 година, в гр. Перущица, обл. Пловдив, и гр. Стамболийски, обл. Пловдив, в съучастничество, като помощник, посредством премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, с И.П., също като помощник на причинителя Р.М., в качеството му на длъжностно лице, го е улеснил съзнателно да присвои непознати пари, всичко в размер на 87 027 лв..

Присвояването е в огромни размери, а за улеснение на присвояването причинителят е сключил неизгодна договорка, от която е произлязла забележителна щета за Община Перущица в размер на 79 949 лева

36-годишната И.П. е предадена на съд за това, че от 2.12.2013 година до 10.03.2014 година в гр. Перущица, обл. Пловдив и гр. Стамболийски, обл. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение е направила повече от две действия, като помощник, посредством премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, в съучастничество с Р.М., в качеството му на длъжностно лице, на което е предоставено да извършва непрекъснато управителна работа в Община Перущица, съзнателно го е улеснила да присвои непознати пари в общ размер на 19 524 лв., връчени му в това качество и поверени да ги пази и ръководи, като за улеснението му умишлено са употребени пред Дирекция в Община Перущица неистинен публични и частни документи, удостоверяващи осъществяване на действия и заплащане по контракти сред Община Перущица и компании, а точно за създаване на здания, разкриване на строителна площадка, протоколи за разкриване на строителна площадка, констативни актове и такива за строително монтажни работи, отчети, пълномощни, фактури и др – закононарушение по член 202 ал.1 т.1 във вр. чл.201 във вр. чл.26 във вр. чл.20 ал.4 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.
и за това, че през интервала от 08.06.2016 година до 19.08.2016 година в гр. Перущица, обл. Пловдив, и гр. Стамболийски, обл.Пловдив, в съучастничество като помощник – посредством премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, в съучастничество с П.С., като помощник, на причинителя Р.М., съзнателно го е улеснила да присвои непознати пари в размер на общо 87 027 лв., като присвояването е в огромни размери, а за улеснение на присвояването е била подписана неизгодна договорка от която е произлязла забележителна щета за Община Перущица в размер на 79 949 лева – закононарушение по чл.202 ал.2 т.1 във вр. ал.1 във вр. чл.201 във вр. чл.26 алинея 1 във вр. чл.20 от Наказателния кодекс.
и за това, че на 13.09.2016 година в гр. София, е държала и укривала предмети, за които знае, че са предопределени за съставянето на неистинен публични документи, удостоверяващи право на благосъстоятелност и на други вещни права, и точно печати и щемпели – закононарушение по член 308 алинея 7 във вр. алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.
По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства и други
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР