Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Здравко А.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Здравко А.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на шофьор на автобус за причинена смърт на пешеходна пътека

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Здравко А. /на 29 г./, за това, че е нарушил Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на жена на пешеходна пътека, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е упрекнат за това, че на 19 октомври 2016 година на бул. "Никола Вапцаров " в Пловдив, като водач на рейс по линия на градския превоз, е предизвикал гибелта на С. Г., на 61 година. Според съдебно-медицинската експертиза жертвата е умряла от тежка черепно-мозъчна контузия. Според автотехническата експертиза скоростта на рейса преди задействане на спирачната система и след удара в тялото на дамата е била 15 км/ч. Това е станало при зелен сигнал на светофара - за рейса и при червен сигнал - за пешеходката. Водачът на рейса е имал отчасти ограничаване на видимостта, като на предния десен ъгъл на обзорното стъкло на рейса била сложена табела с обозначение на линията, по която се движел рейса и по този метод била лимитирана видимостта зад пешеходката на височина 1,85 м от пътното платно.

Според движимостите лица, главното обвързване на лидера е да следи непрестанно съществуването на пешеходци, пасажери, други транспортни средства и трудности по пътя посредством огледалата за назад виждане, като посредством дясното - обвиненият Здравко А. е могъл да схване пресичащата пешеходка, да понижи скоростта и да спре, с цел да премине тя. По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР