Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан Т.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан Т.,
Коментари Харесай

Бесен гурбетчия запалил къщата на бившата си, ядосал се, че любовник заплашва да продаде детето му

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Йордан Т., на 32 година, за това, че запалил постройка, като е имало заплаха пожарът да се разпростре и върху други парцели и са последвали обилни вреди. Мъжът е упрекнат и за това, че посредством приложимост на мощ влезнал в непознато жилище. Йордан Т. работел най-вече в Гърция като сезонен служащ. Там била и брачната половинка му. Двамата имали едно дете, което живеело при родителите на обвинения в гр. Първомай. Той и брачната половинка му били разграничени. В Гърция брачната половинка на обвинения заживяла на брачен начала с различен мъж от гр. Първомай, който бил съсобственик на наследствена къща в града.

В началото на месец декември 2014 година Йордан Т. се завърнал от Гърция в гр. Първомай, тъй като брачната половинка му била завела дело за практикуване на родителските права. По телефона му се обадил негов прочут, който му съобщил, че тя разказвала по какъв начин щяла да наеме юрист, с цел да изготви „ подправени “ документи за къща за живеене в България и това щяло да й помогне да вземе детето им при себе си. Освен това му съобщил, че мъжът, с който живеела брачната половинка му, се хвалел, че „ както му взел дамата, по този начин щял да му вземе детето, което да продаде “.

На 7 декември 2014 година обвиненият Йордан Т. посетил заведение в гр. Първомай, където използвал алкохол. Към 23,40 часа отишъл до наследствената къща на мъжа, с който живеела брачната половинка му. В този миг в нея живеели мъж и жена на квартира. Обвиняемият разрушил входната врата на едноетажната сграда и влезнал в къщата. Квартирантите се събудили и го разпознали. Йордан Т. им споделил да си събират багажа и да излизат, тъй като щял да възпламени къщата. Двамата взели персоналните си движимости и отишли да спят при свои родственици. След това обвиненият Йордан Т. извадил от джоба си запалка, с която запалил пердетата на прозореца. Изчакал огънят да се разгори и се прибрал в дома си.

От пожара отчасти изгоряла едноетажната жилищна постройка с обща застроена повърхност 67 кв.м., както и други движимости – кревати, дрешник, готварска печка на въглища и дърва, и пари в размер на 170 лв., като последвали обилни вреди в размер на общо 14 054 лв..

На 8 декември 2014 година Йордан Т. самичък се явил в районно управление (на МВР) на МВР-Първомай и признал за осъщественото действие. По делото са били осъществени четири експертизи, показани информации и други документи.

Най-тежкото, планувано от закона наказване, за осъществените от обвинения закононарушения е отнемане от независимост от три до дванадесет години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР