Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Кязим С.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Кязим С.
Коментари Харесай

Съдят мъж, убил млада жена при катастрофа на жп прелез

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Кязим С. /на 24 г./ за това, че при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал злополука на жп прелез.

В резултат на произшествието е последвала гибелта на едно лице и междинна телесна щета на друго, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Кязим С. е обвинен за това, че на 4 декември 2016 година при ръководство на автомобил, преминавайки жп прелез при село Песнопой, без да се огледа, е при предизвикал злополука с преминаващ трен по линията Пловдив-Карлово. В резултат е умряла Н.И./на 24 г./, с която обвиненият живеел на фамилни начала, а седеммесечно им бебе получило контузии на главата, провокирали разстройство на здравето и краткотрайна заплаха за живота. Обвиняемият Кязим С. не претърпял съществени контузии.

По делото е назначена техническа експертиза, съгласно която главната причина за злополуката е, че лидерът на лекия автомобил е навлязъл в жп прелеза в миг, когато не е било безвредно. Ако се е бил огледал обвиненият е щял да забележи идващия трен и да спре на място. По делото са разпитани очевидци, назначени експертизи и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР