Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.
Коментари Харесай

Появиха се ужасяващи детайли от убийството в село Труд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 68-годишната В. Х. за това, че на 13 януари в пловдивското село Труд е умъртвила съзнателно 73-годишния К. Х.

Те били съпрузи, само че връзките сред тях били влошени от доста години. Двамата живеели в с. Труд в една къща, само че на разнообразни етажи и с обособени семейства.

На 13 януари по обяд обвинената попитала на всеослушание брачна половинка си дали знае къде се намират ключовете й, защото не можела да си ги откри.

Той дал отговор, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали посетители на К. Х., негови съседи и другари. На тях той им споделил, че на другия ден щял да върви в болница в Пловдив, с цел да си прави медицински проучвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали.

След това К. Х. влезнал във външната баня, с цел да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала още веднъж къде са й ключовете. Между двамата зародил скандал, при който К. Х. сграбчил дървен налъм и протегнал ръка да я удари.


Обвиняемата Веска Хаджийска, фотография plovdiv24.bg

Жената вдигнала ръката си, с цел да се защищити. В този миг мъжът изпуснал налъма и счупил огледалото. Частите от него наранили краката му.

Словесният спор прераснал в блъскане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата В. Х. съумяла да хване брачна половинка си за врата с двете ръце, почнала да го стиска мощно, до момента в който в един миг той престанал да диша.

Жената забърсала банята с хавлиена забрадка, сложила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за боклук, дружно с налъмите.

На 14 януари обвинената отишла на работа, като не споделила с в никакъв случай за случилото се. Същия ден другари на К. Х. го потърсили в дома му и го разкрили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията.

По делото е направена съдебномедицинска експертиза, съгласно която повода за гибелта на К. Х. е удушаване. Спрямо обвинената В. Х. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стажа “.

Както БЛИЦ заяви, става дума за 67-годишната Веска Хаджийска и брачна половинка ѝ Костадин.

Дни след убийството главната версия, която се разясняваше като претекст , беше, че Костадин бил трансферирал собствен парцел на държанка, което разгневило жена му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР