Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди

...
Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за съборения склад в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция по реда на надзора за правда във връзка със срутване на постройка – тютюнев склад на бул. „ Христо Ботев “ в гр. Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Дадени са инструкции за приобщаване на всички документи с оглед определяне на правомерността или неправомерността на дейности на администрацията и притежателя по събарянето на някогашния тютюнев склад.

Проверката е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

Складът е част от груповия монумент на културата в зоната " Филипополс-Тримонциум ". Вчера министърът на културата Велислав Минеков незабавно дойде на място.

Той не можа да спре разрушаването на складовете, защото към момента не е влезнало в действие решение на профилирана комисия към министерството.

Издадени са фишове за 12 здания в Тютюневия град, на които ще бъде изменен статута, само че това не стопира сега събарянето на постройките.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР