Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за
Коментари Харесай

Двама полицаи са арестувани за участие във въоръжена престъпна група

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени и задържа четирима мъже за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и за да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и насила на разнообразни жители. Двама от арестуваните са служители на реда в града, оповестиха от държавното обвиняване.

Спрямо ръководителя на проведената незаконна група, мъж на 49 година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила, осъществени в интервала от септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 година, санкция и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група, който също е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания.

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със мощ и опасност и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив да не показва свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци. Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР